Dubinsko uvlačenje vlakana u mrežu: zajamčena kvaliteta izvedbe ne mora vas koštati

U proteklih 15 godina pomogao sam stotinama kupaca s njihovim dizajnom mreže, planiranjem i povezanim potrebama upravljanja vlaknima. Te su se mreže kretale od cvjetajućih CATV HFC dana sredinom 90-ih preko scenarija ispuha vlakana u telekomunikacijama do ogromnih potreba za propusnošću različitih strategija implementacije FTTH-a. Jedna od konstanti svih njih bila je razmatranje planiranja proračuna za gubitak veze: Koliko daleko mogu doći sa svojom trenutnom optičkom snagom prije nego što moram prekinuti ili pojačati? Oduvijek sam se čudio kako je prvi odgovor na ograničenje udaljenosti češće ubacivanje više optičke snage na način EDFA-e, odašiljača i pojačala. Optički prijenos i moć da ga stignete tamo gdje želite može biti skupa stvar. Međutim, pojačavanje snage nije jedini način da se postigne udaljenost.

Možda je najzapaženiji element mrežnog dizajna kvalitetna izvedba jednostavne stavke: patch kabel. Kvalitetni patch kabel ne samo da poboljšava performanse i pouzdanost mreže, već također rasteže dolarsku vrijednost trenutne aktivne optičke opreme koja je već instalirana u mreži. Ključ za optimizaciju prijedloga vrijednosti vaše mreže je zahtijevanje niskog. gubitak dB na svakom instaliranom patch kablu.

Tijekom svojih godina u industriji, često sam vidio uparivani par (dva konektora ili krajnje površine spojene preko adaptera) s gubicima. 6dB po paru. U logičnom izvođenju vlakana koji je uključivao 10 parnih parova od kraja do kraja, morao sam pretpostaviti 6dB (.6 pomnoženo s faktorom 10) gubitka samo u konektorima – to je prije nego što sam izračunao gubitak povezan s duljinom vlakna, aktivnom opremom, optičkim komponente i spajanje.

Posljednjih godina Telcordia je ustanovila da standard za gubitak dB ne smije biti veći od 4dB. Ako biste mogli postići poboljšanje gubitka umetanja na svim vašim zakrpnim žicama od 50%, razmislite što bi to moglo učiniti za vaš optički proračun …

Korištenje istog primjera 10 uparivanih parova u logičnom izvođenju vlakana; možete dobiti 2dB optičke snage. Razmislite o razlici u troškovima prijelaza sa snage optičkog lansiranja od 19 dB na 21 dB u odnosu na poboljšanje standarda performansi patch kablova na gubitak umetanja od 2 dB – bez povećanja cijene. Računajući.20 dB gubitka za svaki kilometar na 1550nm (bez gubitka spajanja), povećane performanse poveznog kabela omogućuju vam da proširite svoju postojeću snagu za gotovo dodatnih 10 kilometara. U najmanju ruku, daje vam određeni optički prostor za osiguranje od drugih događaja slabljenja koji dolaze nakon instalacije.

Zajamčeno u odnosu na tipično?

Kada je Telcordia ponovno postavila standard na 4dB gubitka, većina dobavljača patch kabela izvijestila je o razinama performansi “tipičnim” za standard Telcordia. Kao “tipičan”, postupak izrade patch kabela mogao je pružiti izvedbu od 4 dB, ali svaki pojedinačni patch kabel koji je izašao s linije može ili ne mora ispunjavati standard – je li 51% kabela odgovaralo standardu? 75%? Nekoliko dobavljača patch kabela “garantiralo” je gubitak od 4 dB, jer su bile potrebne opsežne mjere kontrole kvalitete u njihovom proizvodnom procesu i vrlo uska odstupanja u mjernim vrijednostima. Te je promjene dobavljač shvatio kao skupe i koštaju ih. Očekivalo se da će postizanje “zajamčene” razine performansi rezultirati opsežnim “otpadom” proizvodnog poda, jer su patch kabeli koji nisu zadovoljavali zajamčeni broj odvojeni kao “sekunde” ili ponovno polirani kako bi se postigli željeni rezultati. Bez sigurnosti u ono što su dobivali, mrežni su dizajneri trebali omogućiti varijacije u performansama patch kabela. Kao rezultat toga, njihovi dizajni mreže nisu mogli u potpunosti iskoristiti prijavljena poboljšanja performansi.

Postavljanje novog standarda

Vlakna u vanjskom postrojenju učinila su zajamčene performanse presudnim za dizajn mreže. Doseg vlakana, zajamčen za trenutne i trajne performanse za život mreže, presudan je za pružanje korisničkog iskustva koje FTTp mreže obećavaju. Kao rezultat, pojavljuje se nova klasa patch kabela koja jamči performanse duboko u optičku mrežu. Dobavljači koji su izgradili svoje proizvodne podove za optimalne performanse isporučuju zajamčena.2dB gubitak.

Zajamčeni gubitak od najviše 2dB smanjuje troškove postavljanja FTTp mreže proširivanjem dometa mreže, minimalizirajući potrebu za pojačanjem u izlaznim ili EDFA priključcima, te omogućuje mrežnim dizajnerima da se koncentriraju na druge elemente svog mrežnog dizajna. Štoviše, proizvođači ove nove klase patch kabela isporučuju ovu razinu povezivanja bez značajnih premija zbog ponovljivih procesa koji su uspostavljeni u njihovim tvornicama svjetske klase. Dizajneri FTTp mreže sada imaju puno razloga za uzbuđenje!

Pa kako znati da li dobivate kvalitetu patch kabela koja vam je potrebna za vašu mrežu?

Korak 1 – Potražite 100% od. 20B ili bolje. Razdoblje. Već ovaj zahtjev uklonit će one koji žele biti iz svjetske klase.

Korak 2 – Postavite nekoliko jednostavnih, ali kritičnih pitanja o procesima, sustavima i osoblju kako biste osigurali postojanje ponovljivog i kvalitetnog proizvodnog okruženja vođenog kvalitetom.

Možete li mi reći koje vrste automatizacije ste uključili u svoj postupak ukidanja?

Iako završavanje vlakana zahtijeva mnogo ručnih postupaka koje bi trebali izvoditi kvalificirani tehničari, postoji mnogo stvari koje biste trebali potražiti u postupcima proizvođača koji automatiziraju kritične korake u procesu prekida vlakna.

Primjeri

Epoksid – koju vrstu koriste? Pomiješano, prethodno pomiješano? Kako oni uklanjaju plin? To je presudno za završetak koji se koristi u nekontroliranim okruženjima, poput vanjskog postrojenja. Neki će prevariti ovaj korak. Mogli bi vam dati izvrsne podatke o izvedbi. No, hoće li se pravilno ponašati u teškim uvjetima?

Doziranje epoksida – Kako se kontrolira brzina glasnoće? Često se koristi jednostavna štrcaljka koja se dozira prema vizualnim kriterijima osoblja koje radi posao što može rezultirati promjenljivošću u količini dodanog epoksida. Ovdje potražite kontrolu kod proizvođača koji koriste pneumatsku opremu za točenje šprica koja je također opremljena timerom. Epoksi izloženi kisiku stvrdnjavaju i vremenom postaju neprihvatljivi za upotrebu. Ponovno, podaci o performansama mogu izgledati dobro, ali dugoročna pouzdanost može utjecati ako se epoksidima ne rukuje i ne dozira pravilno.

Uklanjanje konopca – vrlo važan dio postupka kao dobro ili loše uklanjanje hakela otkriva se tek na kraju postupka prekida na ispitnom i vizualnom načinu. Većina proizvodnih okruženja koristi ručni postupak pri kojem se pisar koristi za zabijanje čaše pored čahure i odvajanje. Bolji je postupak zabijanje čaše s dvije strane na 180 stupnjeva i povlačenje uboda umjesto da ga razbijete. To minimizira promjene pukotina koje su pronađene samo na ispitivanju. Najbolji način je korištenje automatizacije pomoću laserskog sječiva. Ovaj postupak koristi kontrolirani laser za rezanje / topljenje uboda od spoja uz vrlo uske tolerancije eliminirajući ručni korak uklanjanja epoksida koji također može uzrokovati pukotine.

Pregled krajnjeg lica – Ovo je postupak pregleda krajnjeg lica na jamice, ogrebotine, pukotine i čestice. Imaju li ga? Mnogi nemaju. Ako mogu dobiti konektor kako bi postigao performanse, nazvat će ga dobrim. Iako ne postoji priznati industrijski standard za stanje i čistoću krajnjih površina, nema sumnje da je u dinamičkom konektoru dugotrajna pouzdanost uvelike ugrožena jer jame i ogrebotine mogu nakupiti čestice koje mogu kontaminirati druge konektore. Za one koji imaju standard za krajnju površinu, pitajte je li subjektivna za rukovatelja ili se koristi automatizacija s digitalnom slikom krajnje površine, povećane na 400x, u usporedbi s profilom koji je unaprijed učitan u oprema i samo donosi uvjet prolaska ili neuspjeha. Zamolite da vidite ovaj profil koji vam točno kaže kakve će nedostatke dopustiti. U zoni kontakta 1, 2 ili površini 8 puta većoj od jezgre ne smiju se nalaziti jame ili ogrebotine. Ovakav postupak osigurava pouzdanost dugo nakon što su tvornički izmjereni podaci o performansama.

Ispitivanje performansi – na kojim se valnim duljinama mjere? Performanse su osjetljivije na velikim valnim duljinama. I. e. 1550. i 1625. Gubitak umetanja trebao bi biti jednak ili bolji od x. To nisu “tipični” rezultati. Gubitak bi se trebao mjeriti pri svakom prekidu, a ne bi trebao biti zbroj ili prosjek flastera.

Geometrije krajnjih površina – interferometar je apsolutna potreba za razvojem postupka poliranja, a zatim da bi se osiguralo da postupak ostane sposoban. Svatko tko vam kaže da ga nema, od njega biste se trebali brzo udaljiti. Pitajte prelazi li bilo koji od njihovih geometrijskih standarda industrijske standarde Telcordia. Ako stvarno želite ući u postupak, zatražite da vidite širenje ključnih podataka o geometriji, poput radijusa zakrivljenosti, pomaka vrha i podrezivanja / izbočenja vlakana. Je li srednja vrijednost na rubu ili točno u sredini standarda. Ukratko, prolaze li, ali “žive na rubu.” Možete sastaviti svoj vlastiti histogram i pregledati … OK, ovdje se zanesem i ovo bi trebalo biti brzo.

Jeste li ISO certificirani?

Ovo je još jedno pitanje “uklanjanja”. Iako odgovor “ne” ne znači nužno da ne mogu isporučiti završetak kvalitete, “da” vam govori da imaju uspostavljene sustave kvalitete za dokumentaciju, procese, osposobljavanje i razne kontrole za kvalitetno proizvodno okruženje.