Izgradnja vaše mreže stručnjaka

Jedna od najvažnijih stvari koje sam napravio za rast svog poslovanja bio je izlazak iz zone udobnosti i početak širenja svoje profesionalne mreže.

Bilo mi je teško prijeći od certificiranog trenera karijere i pisca životopisa do resursa za svoje vršnjake stručnjake u karijeri. Moji su mi certifikati dali povjerenje u moje vještine treniranja i pisanja, ali što se tiče marketinga ili drugih vještina poslovne izgradnje, trebala mi je pomoć!

Bilo je izazovno tražiti pomoć i naučiti delegirati, s čim sam siguran da se možete povezati. Napokon, širenje moje mreže značilo je doći tamo i učiniti se vidljivijim, predstavljati se kao stručnjaka za karijeru i slijediti kontakte i obveze koje sam preuzimao. Morao sam se suočiti s puno strahova.

Unajmljivanje virtualnog asistenta i profesionalnog urednika bila su samo dva načina na koja sam izašao iz svoje zone udobnosti i predao se rastu svog poslovanja.

Poslovne mogućnosti postoje posvuda, ali ne možete očekivati ​​da će vam jednostavno pasti u krilu. Evo tri glavna razloga zbog kojih mi je drago što sam izašao iz svoje zone udobnosti kako bih proširio svoju mrežu stručnjaka i zašto vas potičem da učinite isto:

1. Dok tražite pomoć i smjernice stručnjaka iz drugih područja, u njihovim mislima uspostavljate se kao stručnjak za karijeru. Mogli biste graditi dugoročne, podržavajuće i povjerljive odnose koji mogu rezultirati preporukama (u oba smjera) dugi niz godina.

2. Stručnjaci iz drugih područja donose posve novi svijet strategija, ideja i iskustava za poslovnu izgradnju koji možda i ne postoje u našoj vlastitoj industriji. Držite oči i uši otvorene za mogućnosti profesionalnog i osobnog razvoja.

3. Kada poduzmete dosljedne mjere, vide se dosljedni rezultati. Bez obzira radi li se o akciji koja je rezultirala trenutnim dobicima ili je to bila prilika za učenje što sljedeći put učiniti drugačije, što više pokušavate, to dalje idete dalje. Zato pokušajte ponovno i nastavite pokušavati; uskoro ćete početi vidjeti kako se vaš trud isplati.