Koja je uloga sponzora u poslu mrežnog marketinga?

A koje su osobine dobrog člana tima?

Uloga sponzora nije u stvaranju posla za članove njihovog tima. Dobar sponzor vodit će njihov tim i pokazati im kako kopirati uspješan sustav. Nakon toga na članovima tima je da odrade posao.

Koliko puta čujete od nekih članova MLM-a da ne uspijevaju zbog svog sponzora?

Žale se da njihov sponzor ne odgovara na e-mailove ili im daje dobre smjernice. Ili će se žaliti da se od prijave uopće nisu čuli sa svojim sponzorom.

Kad čujem da se netko žali na svog sponzora, odmah pomislim da ne preuzima nikakvu odgovornost za svoje postupke, kao da je dijete kojega treba ručno držati kroz sve.

Svatko tko misli da je neuspjeh zato što ima onog za što misli da je loš sponzor, nije jako zainteresiran za izgradnju vlastitog posla.

Da jesu, pronašli bi druge resurse koji bi im pomogli na tom putu.

Uloga sponzora nije da izgradi posao za vas.

To nije njihova odgovornost.

Njihova je odgovornost Vodič. Odgovornost je svakog novog člana da čita i uči. A najuspješnije tvrtke za mrežni marketing olakšale su pronalaženje pomoći iz više izvora, tako da nitko ne mora ovisiti samo o svom sponzoru da bi uspio.

Na primjer, imao sam sponzora koji nije bio previše aktivan i nije puno pomogao. Ipak je drag momak, a ostali smo u kontaktu putem nekoliko web lokacija na društvenim mrežama.

No budući da je izgubio zanimanje za posao i prešao na druge stvari, zapravo nije bio dobar sponzor. Čak je to i priznao kroz jedan od naših internetskih chatova na Facebooku, a oboje smo se nasmijali. Ipak je dobar momak.

Evo u čemu je stvar – NE treba vam “dobar” sponzor za uspjeh u poslu!

A ako ste se slučajno pridružili MLM-u i bili dodijeljeni nekome kao sponzor, stvarno nemate izbora tko će biti vaš sponzor i koliko će na kraju biti aktivni ili neaktivni!

Znate, bez obzira kojim se poslom bavili, svi smo počeli kao novi članovi tima sa sponzorom. Ponekad taj sponzor može i sam odustati od programa, ostavljajući vas bez sponzora.

Pa što radiš, prestaješ? Ne.

A ako ste stigli do razine Vođa tima, to je zato što ste radili za to i koristili vlastiti mozak kako biste pronašli ono što vam odgovara, a ne ono što ide vašem sponzoru ili jednostavno dan za danom oslanjajući se na svog sponzora koji će vam reći što trebate učiniti .

Krivi ste sebe samo ako nigdje ne idete u poslu ili odustanete.