Ръководство за софтуер за интернет сигурност: Как можете да изберете подходящата кибер защита за вашите нужди?

В днешно време човек не може да се задоволи със сигурността. Винаги има хакери и крадци, които правят всичко по силите си, за да откраднат парите на хората, лична информация, снимки, самоличности и т.н. Ако все още нямате надежден софтуер за интернет защита, време е да го вземете. Ако имате такъв, уверете се, че е актуален, или изберете друг. Винаги трябва да има комплект за сигурност, работещ на вашия компютър и мобилни устройства.

Редовната антивирусна програма всъщност не е достатъчна в наши дни, тъй като киберпрестъпниците непрекъснато търсят нови начини за заобикаляне на сигурността. Хубавото на много пакети за сигурност е, че ценообразуването им обикновено включва защита за множество устройства, както и инструменти за родителски контрол. Това означава, че можете да защитите не само себе си, но и децата си от киберпрестъпници и хищници.

От друга страна, може да не ви трябват всички инструменти и функции, които се предлагат в софтуера за интернет защита. Твърде много процеси могат просто да доведат до запушване на вашия компютър или устройство. Прегледайте внимателно списък с функциите, включени във всеки абонаментен план, и решете кой план ще ви е достатъчен. Наистина ли имате нужда от всичко? Например, не всеки се нуждае от допълнителна защита на уеб камерата. Можете просто да прикриете своето, когато не го използвате. Ако не сте толкова много в сайтове за социални мрежи, може да не се нуждаете от допълнителна защита за това. Съветник за сигурност на Wi-Fi е добре за бизнеса, но има ли нужда от него за вашата домашна мрежа?

Защо не отидете с безплатния софтуер за интернет защита

Безплатният софтуер не е най-добрият избор, тъй като обикновено идва с прикачени низове, като реклами по целия интерфейс. Често ще получавате изскачащи известия, опитващи се да ви накарат да платите за пълната версия. Интерфейсът за премиум пакет от софтуер за защита обикновено е по-изчистен и по-лесен за използване.

Ако искате да защитите множество устройства и компютри, важно е да изберете компания, която опростява процеса, като предлага някакъв вид дистанционно управление и сканиране. Ще можете ли да влезете в уебсайта на компанията и да влезете в акаунта си и да поемете контрола върху мрежата? Също така е много полезно, когато програмата за сигурност се актуализира автоматично, така че няма да се налага да сте в крак с всичко на всичките си устройства.

Въпреки че можете да избирате от някои страхотни софтуери за интернет сигурност, Bitdefender Internet Security е този, който си заслужава да се спомене най-много. Продуктите на Bitdefender са лесни за използване и се предлагат с разнообразни опции за абонамент. AV-Comparatives го обяви за „Продукт на годината“ през февруари 2018 г.

Независимо дали искате Antivirus Plus, Family Plus или софтуер за интернет сигурност, Кодовете на купони Bitdefender 2019 са налични и могат да бъдат приложени, за да ви спестят пари. Bitdefender е надежден и надежден доставчик на продукти за компютърна сигурност и печели награди от години.