Ремонт на хардуер за лаптоп

Лаптопът е от съществено значение за студенти и работещи лица. Поради нейната преносимост потребителите могат да пишат важни документи, да се свързват с интернет чрез безжични модеми и дори да гледат филми по всяко време и навсякъде. Но без подходяща грижа, тази машина може да се повреди и особено може да има проблеми с LCD монитора. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат при отстраняване на неизправности на LCD монитора на вашия лаптоп.

Има ли нещо нередно с екрана ви? Ако това е така, тогава има вероятност подсветката на LCD (течнокристален дисплей) на вашия лаптоп да е счупена. LCD подсветката е източникът на светлина, който ви дава по-ясна визуализация на вашия екран. Симптомите на увреждане на LCD включват:

– Затъмнен LCD лаптоп

– Мигащ екран

– Слаби изображения на вашия LCD

– Няма видео изображение

– Избледнял LCD за лаптоп

Подсветката на лаптопа се състои от четири части и това са:

– Лаптоп инвертор

– LCD лампа

– Инверторен кабел

– Превключвател

Увреждането на някоя от тези части може да доведе до горепосочените симптоми. За съжаление няма друг начин да бъдете сигурни дали една от тези части е повредена, без да използвате тестер. Някои от основните причини за повреда на тези части включват възрастта и прекомерното използване на вашия лаптоп. Части като LCD лампата обикновено издържат минимум две години.

Освен черна светлина, възможно е самият LCD екран да е повреден. Този проблем може да бъде много сериозен, тъй като LCD е най-крехката и скъпа част от вашия лаптоп. Симптомите на увреждане на LCD включват:

– Обезцветяване на вашия екран

– Появата на ивици или линии на вашия екран

Повредата на LCD обикновено се причинява от силни въздействия върху вашия лаптоп. Не забравяйте, че LCD е много чувствително и крехко оборудване. Дори и най-малкото налягане върху вашия LCD може да го накара да се счупи.

Единственият начин да поправите подсветката и LCD монитора е да ги замените. Само подмяната на LCD монитора може да ви струва около 250 долара и това е отделно от таксата за обслужване от 120 долара, която повечето компании за ремонт на лаптопи начисляват.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *